Header til PsykInfo Til Region SyddanmarkTil forsiden


Psykisk sundhed og mestring hos unge i uddannelse
5. august 2015
Regionens ungdomsuddannelser viser stor interesse for projektet: ”Psykisk sundhed og mestring hos unge i uddannelse”. Alene i august måned er der syv uddannelsessteder, der har takket ja til et kursusforløb.
Skovsøløbet i Odense den 9. september
5. august 2015
PsykInfo er igen i år til stede med en stand til Skovsøløbet i Odense den 9. september. Skovsøløbet afholdes for anden gang og er henvendt til brugere, ansatte og pårørende i psykiatrien i hele landet og andre interesserede.
Onsdag den 2. september - ADHD hos børn, unge og voksne
4. juli 2015
ADHD er en grundlæggende forstyrrelse i evnen til at være opmærksom. Lidelsen har længe været kendt hos børn, men flere voksne får diagnosen i dag.
Lørdag den 5. - søndag den 6. september - Vi er her også i Stafet for Livet
3. juli 2015
’Stafet for livet’ er en kampagne, der sætter fokus på kræftsagen. ’EN AF OS’ sætter igen i år et hold og støtter op om kampagnen.
Mandag den 7. september - Det diagnosticerede liv
2. juli 2015
Vi bevidner tilsyneladende en epidemisk eksplosion i de psykiatriske diagnosers udbredelse for både børn og voksne. I løbet af et år vil cirka 25 % af os kunne få mindst én psykiatrisk diagnose.
Tirsdag den 8. september, 22. september, 6. oktober, 20. oktober, 10. november og 24. november - Fælles læsning for pårørende til psykisk sårbare - Et samlet forløb af 6 gange
1. juli 2015
Har du brug for et lille afbræk i hverdagen? Har du lyst til at møde andre pårørende til psykisk sårbare? Så har du muligheden på Vejle Bibliotek, hvor vi mødes, læser sammen og snakker om det, vi læser.
Tirsdag den 8. september - NATUR & PSYKE: Svampetur i Frøslev Plantage
1. juli 2015
For mange mennesker kan det være afstressende og helbredende at opholde og bevæge sig i naturen. Menneskets biologiske mekanismer starter og det giver forbedret søvn og øget livskvalitet.
Tirsdag den 8. september - Internetpsykiatri: Behandling af angst og depression
1. juli 2015
Sverige og England har gode erfaringer med internetpsykiatri, dvs. behandling via et elektronisk specialudviklet it-program på internettet. Foreløbige resultater viser, at internetpsykiatri giver lige så gode handlingsresultater for borgere med depression og angst som traditionel terapi ansigt-til-ansigt.

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Teglgårdsparken 26, 5500 Middelfart | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk