PsykInfo - header-billede efteraar 2015Til Region SyddanmarkTil forsidenPsykisk syge kan også bidrage på arbejdsmarkedet
13. november 2015
Det var budskabet efter et foredrag torsdag den 29. oktober på Sønderborg bibliotek med IPS-konsulenten Lars Olaf Nielsen.
Somandre.dk: Når mor eller far har en psykisk sygdom
10. november 2015
Den nye hjemmeside www.somandre.dk er til børn og unge, som vokser op i familier, hvor mor, far eller søskende har en psykisk lidelse.
Internetpsykiatrien
10. november 2015
Vidste du, at det er muligt at få behandling over internettet? Internetpsykiatrien tilbyder behandling over internettet til syddanske borgere, der lider af angst.
Psykiatritopmøde 2015
30. oktober 2015
EN AF OS ambassadør Dorte Randi Schmidt var i lørdags med til den spændende paneldiskussion til Psykiatritopmødet i København. Efterfølgende blev hun interviewet af P1.
Psykisk sundhed og mestring hos unge i uddannelse
29. oktober 2015
Regionens ungdomsuddannelser viser stor interesse for projektet: ”Psykisk sundhed og mestring hos unge i uddannelse”. Alene i august måned er der syv uddannelsessteder, der har takket ja til et kursusforløb.
Torsdag den 26. november- Søvn og unge v/Thomas Milsted
15. oktober 2015
Vi sover ca. 1/3 af vores liv. Rent videnskabeligt gives der ikke noget sikkert svar på, hvorfor vi skal sove, men vi ser nærmere på, hvad der sker, hvis søvnen forstyrres, og hvad det betyder for menneskets ydeevne og trivsel.
Torsdag den 26. november - Rehabilitering i et recoveryperspektiv
14. oktober 2015
Recovery er en proces, der gør, at mennesker med sindslidelse kan komme sig helt eller delvist. Bruger- og pårørendeforeningerne bakker op om recovery-tanken og har som udgangspunkt, at psykisk sygdom ikke er kronisk. Det er muligt at komme sig.
Torsdag den 26. november - Psykiatriens Forskningsdag 2015
13. oktober 2015
Psykiatrisygehuset gør det muligt at forske i psykiatri på alle niveauer og med forskellige faglige baggrunde. Kom og mød de mange forskere og hør om, hvad det er, de forsker i.
Tirsdag den 1. december - Posttraumatisk stresslidelse eller PTSD (Posttraumatic Stress Disorder)
12. oktober 2015
De fleste, som har været udsat for traumatiske oplevelser, oplever symptomer i dagene og ugerne, som følger. Egentlig PTSD er dog langt sjældnere. De fleste undersøgelser tyder på, at omkring 8 %t af mænd og 20 % af kvinder udvikler PTSD, og at cirka en tredjedel af disse igen udvikler den kroniske form.
Onsdag den 2. december - Angst
10. oktober 2015
Der er ingen lette forklaringer på, hvad angsttilstande er for noget. Som med alle andre psykiske lidelser spiller både arvemæssige, sociale og psykologiske aspekter sandsynligvis ind.

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Teglgårdsparken 26, 5500 Middelfart | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk