PsykInfo - header-billede efteraar 2015Til Region SyddanmarkTil forsidenPsykiatritopmøde 2015
7. oktober 2015
EN AF OS ambassadør Dorte Randi Schmidt var i lørdags med til den spændende paneldiskussion til Psykiatritopmødet i København. Efterfølgende blev hun interviewet af P1.
Psykisk sundhed og mestring hos unge i uddannelse
5. august 2015
Regionens ungdomsuddannelser viser stor interesse for projektet: ”Psykisk sundhed og mestring hos unge i uddannelse”. Alene i august måned er der syv uddannelsessteder, der har takket ja til et kursusforløb.
Tirsdag den 6. oktober, 20. oktober, 10. november og 24. november - Fælles læsning for pårørende til psykisk sårbare
1. juli 2015
Har du brug for et lille afbræk i hverdagen? Har du lyst til at møde andre pårørende til psykisk sårbare? Så har du muligheden på Vejle Bibliotek, hvor vi mødes, læser sammen og snakker om det, vi læser.
Lørdag den 10. oktober - Sindets dag
7. juni 2015
I anledningen af Sindets Dag har SIND, EN AF OS og PsykInfo Aabenraa en stand på Nørretorvet i Aabenraa, hvor alle er velkomne til at kigge forbi til en snak og nyttig information.
Lørdag den 10. oktober - Sindets dag: Unge og recovery
5. juni 2015
Sindets dag markeres i Haderslev med fokus på ”Unge og recovery”. Mathilde Falck er inviteret til at komme og hjælpe med at få stablet en fest op som fejring af Sindets dag 2015.
Mandag den 19. oktober - Skizofreni
4. juni 2015
Temaaftenen giver information om sygdommen og er henvendt til alle, der er berørt af eller interesseret i at vide mere om skizofreni.
Mandag den 19. oktober - Hvordan får jeg et godt liv på førtidspension med psykisk sygdom
3. juni 2015
Nye pensionsreformer har til hensigt at skabe tilbud til det enkelte menneske med psykisk sygdom, således at vedkommende undgår at skulle modtage førtidspension. Dette ændrer dog ikke på, at rigtig mange mennesker inden de nye reformer trådte i kraft, har fået tildelt en førtidspension på grund af psykisk sygdom og i dag har et liv, der gerne skal indeholde livskvalitet og mulighed for udvikling
Tirsdag den 20. oktober - Når fysiske symptomer bliver til en psykisk lidelse: Hvad er funktionelle lidelser - og hvordan behandles de?
2. juni 2015
Om funktionelle lidelser, psykosomatik, hypokondri, helbredsangst og medicinsk uforklarede symptomer.
Torsdag den 29. oktober - Trialogmøde - Affektiv lidelse
1. juni 2015
Psykiatriens behandlere taler hver eneste dag med patienterne og ofte også med patienternes pårørende. Men hvor godt lytter de egentlig efter, hvad patienterne og de pårørende siger?
Torsdag den 29. oktober - IPS - individuelt planlagt job til psykisk syge
1. juni 2015
International forskning har vist, at IPS-metoden, en ny udenlandsk anerkendt metode kaldet Individual placement and support (IPS,) har god effekt, og forskerne fra Psykiatrien i Region Syddanmark undersøger derfor i et projektforløb, om metoden også virker under danske forhold.

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Teglgårdsparken 26, 5500 Middelfart | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk